Om projektet

I Finjasjön görs en undersökning på effekter av catch and release (återutsatt fisk) av Lunds universitet. I detta forskningsprojekt berörs en av de viktigaste aspekterna inom sportfisket som är av stor betydelse för utvecklingen av ett hållbart fiske. Syftet med studien är att undersöka hur gös påverkas av ett upprepat C&R-fiske. Återfångst av märkt fisk kommer att ge resultat om tillväxt, kondition, rörelsemönster och individvariation efter C&R.

söndag 16 oktober 2011

Notdragningen är igång

Var i sjön under veckan och var med under notdragningen, där jag vägde och mätte gös. Detta för att kunna se om konditionen från år till år skiljer sig. Vi fick ihop de antal som vi behövde och var väldigt nöjda, detta tack vare Klas och de andra som jobbar med projektet. Provade även att fiska en del mellan dragen. Vi såg en hel del gös som tryckte på botten så det pelagiska fisket var inte att tänka på. Vi tog några små och bommade några stycken, så fisket för min del var mindre lyckat. Petter Heingard har en helt annan syn på det.

"Var ute en runda på finja igår, vädret var strålande och det tyckte gösarna om!!! Sammanlagt kunde 13 gösar och 4 gädder landas. Dem största fiskarna låg på 2 kg vilket är helt ok. Jag fick en märkt gös som vägde 2,4 kg och togs i ruta G 7 gösen hade nr 0880. Fisken var i mycket god kondition! Vattnet har blivigt mycket fint igen och man såg gösarna komma upp nere från mörkret mycket tydligt, vilket är riktigt roligt". /Petter



Ha det gott

Martin

torsdag 1 september 2011

Fin gös...


Thed Carlsson har legat i och fiskat en hel del. Denna fisk är inte den första märkta fisken han fångar, gösen fångade på trolling och vägde 4550g och var 72 cm. Jag säger grattis till en fin fin fisk.



Tack för rapporteringen av den märkta gösen och det kommer jiggar som tack på posten.

Ha det gott

Martin

tisdag 23 augusti 2011

Finja levererar.


Petter ligger i som vanligt och visar att det går att få bra med fisk fast det inte är den hetaste perioden just nu.

"Så har man varit ute på ytterliggare ett bra verticalpass. Vi började fiska vid 7 på morgonen och man märkte snabbt att gösarna var i högform, efter några timmars fiske, på det vindstilla finjasjön hadde vi 17 gösar landade. Vårt fina fiske fortsatte och till slut lyckades vi lura hela 29 gösar och av dessa var 25 fina, alltså fiskar på 1,7 - 2,5 kg. Idag stod gösarna på väldigt stora områden, vilket ledde till att man fick leta efter fisken och sedan prickskjuta på dem.
HA DET BRA OCH SKITFISKE PÅ ER MVH PETTER HEINGARD"



Snart kommer jag själv att halite tid för fiske och man kan ju lungt säga att man är sugen efter denna rapport.

Ha det gott

Martin

lördag 13 augusti 2011

Petter slår till igen.....


Det visar sig verkligen att om man ligger i så blir det resultat. Petter han haf varit ännu ute på ett lyckat pass.

"Så har man varit ute på ytligare ett vertical pass, med polaren. Vi började fiska vid 5,40 i morse och på bara 10 minuter hade
vi 3 fina gösar landade. Vi började genast tänka, HUR SKA DET HÄR SLUTA. Det blåste 3-4 sekundmeter och allt var perfekt.
Kl 11 började det blåsa upp i mot 8 sekundmeter, vilket var synd då vi hade ett grymt fiske på sjön. Idag blev det hela 22 gösar landade, vilket är helt fantastiskt!!! Många fiskar låg på ca 2 kg och den största för dagen vägde 3,3 kg. Jag tappade ett par fina fiskar på 4 kg precis i ytan men så är det ibland.
Nu ska jag gå och packa utrustningen för en ny tur imorgon!! Då jag hoppas att det är lika bra fart på gösarna....
HA DET BRA/ MVH Petter Heingard."



Vad säger man, ligger man i, så visar de sig till slut.....


Ha det bra

Martin